Skip to main content

Periodiek Preventief Consult

Behoud uw stralende lach door uw gebit minimaal twee keer per jaar te laten controleren tijdens de periodieke controle. Tijdens de periodieke controle besteden we extra veel aandacht aan de verzorging van uw gebit, omdat een goede mondhygiëne veel tandheelkundige problemen voorkomt.

Wat houd een periodiek preventief concult in?

Tijdens de periodieke controle neemt uw tandarts samen met u uw algehele gezondheid door.

De tandarts onderzoekt  uw gebit en de status van uw tandvlees aan de hand van een PPS meting

Er wordt gekeken of u gaatjes heeft of dat er ontstekingen zijn die zo snel mogelijk behandeld moeten worden. Indien nodig worden er foto's gemaakt.

Als er een gebitsprobleem wordt gedetecteerd, kan deze snel en eenvoudig behandeld worden tijdens een vervolgafspraak.

Tijdens de controle beoordelen we ook of er tandsteen en/of plaque aanwezig is. Als dit het geval is, bieden wij u adviezen en tips passend bij uw situatie. Dit kan een doorverwijzing zijn naar een preventie-medewerker, een paro-preventie medewerker of een mondhygiënist zijn.

Vergoeding periodieke controle door de zorgverzekeraar

De periodieke controle bij de tandarts wordt tot het 18e levensjaar vergoed door de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. Wanneer u 18 jaar of ouder bent, is het afhankelijk van uw zorgverzekeraar of de periodieke controle vergoed wordt. 

Veel gestelde vragen periodieke controle

Wanneer vindt een periodieke controle plaats?

Wij raden aan om twee keer per jaar langs de tandarts en/of preventiemdewerker, paro- preventiemedewerker, mondhygiëniste te gaan voor een controle. Indien er tijdens de controle problemen geconstateerd worden, kunnen wij hier snel op inspelen.

 

Is twee keer per jaar op periodieke controle komen voldoende?

Normaliter adviseren wij om minimaal twee maal per jaar op periodieke controle te komen. In sommige gevallen kan deen behandelaar adviseren om vaker op controle te komen. Dit wordt altijd besproken.

Waarom worden er röntgenfoto’s van mijn gebit gemaakt?

Om er zeker van te zijn dat gebitsproblemen tijdig worden gesignaleerd, maken wij vrijwel om de twee jaar röntgenfoto’s van het gebit. Met het blote oog kun je immers niet alles zien. Door een foto te maken van het gebit signaleren wij ieder verborgen gaatje, een ontsteking in de kaak of botafbreuk voortijdig.